✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Wat zijn de leukste hondenspeeltjes?

Wat zijn de leukste hondenspeeltjes?

Hondenspeeltjes, welke hond is er niet gek op? Maar dergelijke speeltjes bieden je hond meer dan alleen maar vermaak. Zo zijn hondenspeeltjes een fantastische manier voor je huisdier om te ontspannen, maar ze kunnen ook mentale stimulatie bieden. Leuke hondenspeeltjes gaan verveling tegen en vaak bieden ze tevens andere voordelen. Zo zijn kauwbotten bijvoorbeeld goed voor het gebit. Maar welke hondenspeeltjes mogen zeker niet ontbreken in jouw verzameling? We gaan er in deze blog dieper op in. 

Het belang van hondenspeeltjes voor je puppy

Hondenspeeltjes voor een puppy hebben een praktisch nut voor jou als baas. Jonge honden ontdekken de wereld via hun mond. Op jonge leeftijd zien ze alles aan voor speelgoed. Zo ook bijvoorbeeld je schoenen of de stoelpoten. Hondenspeeltjes laten hen zien wat hun speeltjes zijn en wat niet. Daarnaast is spelen een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je puppy. Het zorgt voor beweging, maar het is ook belangrijk voor de cognitieve ontwikkeling. Daarnaast kan je huisdier zijn energie kwijt. Dit voorkomt verveling en, als gevolg daarvan, slopen. Bovendien stellen hondenspeeltjes je in staat om samen te spelen met je puppy. Dit is niet alleen leuk, maar het verbetert ook de band tussen jou en je hond.

Waarom ook oudere honden dol zijn op hondenspeeltjes

Spelen is niet alleen iets voor puppy’s. Ook als ze uit de puppyfase zijn, vinden honden het hartstikke leuk om te spelen. Bepaalde rassen hebben meer speeltijd nodig dan andere rassen. Dit komt bijvoorbeeld omdat ze van nature over meer energie beschikken. Spelen is goed voor de lichamelijke beweging en houdt je huisdier in een goede conditie. Ook kunnen de mentale vermogens gestimuleerd worden door hondenspeelgoed. Daarom is het belangrijk dat je ook voor oudere honden genoeg hondenspeeltjes in huis hebt.

Wat zijn leuke hondenspeeltjes uit ons assortiment?

Als je op zoek bent naar leuke hondenspeeltjes, is er genoeg keus binnen ons uitgebreide assortiment. Hieronder zetten we de toppers uit ons aanbod voor je op een rij:

  1. Kauwbot: honden houden ervan als ze op een speeltje kunnen kauwen. Voor een hond is de mond hun manier om de wereld te ontdekken. Waar wij mensen handen hebben om iets mee vast te kunnen pakken, gebruikt de hond hiervoor zijn of haar mond. Helaas betekent dit ook dat sommige honden op jonge leeftijd nog wel eens in je tafelpoot of aan een schoen willen knabbelen. Naast dat het dier getraind moet worden om dit niet te doen, heeft je hond een alternatief nodig. Dit Joa Braided kauwbot is perfect hiervoor.

Hondenspeeltje

Kauwen is niet alleen ontdekken, maar kauwen op een speeltje is ook enorm ontspannend voor een hond. Dit kalmerende effect heeft een verlichtende werking op zowel stress als pijn. Het geeft je huisdier een goed gevoel en het houdt hem of haar lekker bezig. Bovendien is geregeld kauwen op een speeltje een goede manier om het gebit in goede conditie te houden. Het gebit wordt zo als het ware gepoetst, waarbij de vorming van tandplak wordt tegengegaan. Ook dit Dewel Wooftooth speeltje is hiervoor geschikt.

  1. Bijtring: voor een bijtring geldt in feite hetzelfde als voor een kauwbot. Deze activiteit wordt door een hond als ontspannend ervaren. Het houdt hun tanden schoon en voorkomt dat je huisdier zich gaat vervelen. Bovendien kun je een bijtring wegwerpen voor de hond om te apporteren. Zo krijgt het dier ook meteen zijn vereiste lichamelijke beweging. Je huisdier kan zijn energie kwijt en blijft in topconditie. Deze Joa Ring Bijtring is hier perfect voor. 

Honden bijtring

  1. Balletjes: daarnaast is een balletje een geliefd hondenspeeltje. Een bal is veelzijdig. Je hond kan erin bijten, maar je hond kan ook hiermee zichzelf vermaken door het balletje vooruit te duwen. Bovendien kun je er samen met je hond mee spelen door je trouwe viervoeter te laten apporteren. Balletjes zoals dit Joa Elastic hondenspeeltje bevorderen bovendien langzaam eten. Door in het balletje te bijten, komen er brokjes vrij die je hond vervolgens kan opeten. Daarom behoren ballen tot de leukste hondenspeeltjes van dit moment. 

Hondenspeeltje

  1. Interactieve speeltjes: dit soort hondenspeeltjes zijn in allerlei soorten en maten te vinden binnen ons assortiment. Ze zorgen er niet alleen voor dat je hond zijn energie kwijt kan, wat rusteloosheid voorkomt, maar veel van deze speeltjes bevorderen daarnaast de mentale ontwikkeling van je huisdier. Een goed voorbeeld hiervan is deze Dewel Play Ball. Deze bal kan gevuld worden met brokjes of snackjes. De hond moet vervolgens spelenderwijs ontdekken hoe hij of zij deze lekkernijen uit het balletje kan krijgen. Dit speeltje houdt je hond een tijdje bezig, zorgt ervoor dat het dier langzamer gaat eten en bovendien stimuleert het de mentale capaciteiten van je hond.

Hondenspeeltje - Bal

Deze Dewel Play Ball is niet het enige interactieve speeltje uit ons assortiment. Net als het speeltje hierboven is de Dewel Play een speeltje dat anti-schrok is, rusteloosheid voorkomt en mentaal uitdagend is voor je trouwe viervoeter. Maar er is nog meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Joa Shoot? Als baasje heb je niet altijd tijd om te spelen. Dit terwijl je hond wel je aandacht probeert te trekken. De Joa Shoot stelt je hond in staat om zichzelf te vermaken. Deze tennisbal machine lanceert uit zichzelf ballen. Bovendien kan je huisdier zelf de ballen aan de machine geven. Zo is deze machine ook op mentaal vlak uitdagend. 

  1. Frisbee: honden zijn dol op buiten spelen. Ook voor buiten kun je genoeg passende (goedkope) hondenspeeltjes kopen via onze webshop. Een goed voorbeeld hiervan is deze Joa Flying frisbee. Je hond rent achter dit speeltje aan als je hem werpt. Door het vele bewegen wordt de conditie van je hond verbeterd. Een betere conditie leidt tot een betere gezondheid.

Hondenfrisbee - Hondenspeeltjes

Goedkope hondenspeeltjes bestel je bij Hondenmagazijn

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er genoeg speeltjes te vinden binnen ons ruime assortiment. Je hond heeft hondenspeeltjes nodig. Deze speeltjes bieden ontspanning, gaan verveling tegen, zorgen voor hersentraining, verbeteren de conditie, verlichten stress, geven lichamelijke beweging en nog veel meer. Binnen onze webwinkel is er een grote verzameling aan leuke speeltjes te vinden. Dit zijn leuke en goedkope hondenspeeltjes van een hoge kwaliteit. Kijk gerust rond en ontdek het zelf.