✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Wat is het beste hondenvoer?

Wat is het beste hondenvoer?

Voor een hond is het net zo belangrijk om een variatie aan voedingstoffen binnen te krijgen als voor ons zelf. En daarnaast kan een hond net als de mens tegen het ene voedingsmiddel net iets beter dan tegen het andere. In deze blog leer je waar je op kunt letten bij de aanschaf van de juiste voeding voor jouw viervoeter.

Droog of nat, wat is het beste hondenvoer?

Het grootste zichtbare verschil bij de aankoop van hondenvoer zit hem vaak in of het nat- of droogvoer is. Beide opties hebben hun voor- en nadelen en die heb ik hieronder kort voor je beschreven.

 

Droogvoer voor de hond

Droogvoer, meestal in de vorm van brokken, is makkelijker houdbaar en op te slaan dan natvoer. Geopende zakken kunnen ook na een aantal weken zonder dat ze bederven of verlies van voedingstoffen gebruikt worden. Daarnaast kan het voer gewoon buiten de koelkast bewaard worden en dat zorgt ervoor dat jouw eigen eetlust ook niet verdwijnt bij het openen van je koelkast. Een ander voordeel van droogvoer is dat het over het algemeen goedkoper is dan natvoer en met name bij het hebben van wat grotere honden kan dat veel schelen. Een bijkomend voordeel is dat het droogvoer ook goed en smaakvol blijft wanneer je hond besluit om het bakje niet in een keer op te schrokken.

 

Natvoer voor de hond

Dan natvoer, iedereen kent de bijzondere geur die vrijkomt bij het openen van een zak of blik van dit smeuïge goedje. De naam zegt het al, deze voeding bestaat voor een groot gedeelte, vaak zo tussen de 60 en 85%, uit vocht. Een klein voordeel daarvan is dat jouw hond tegelijk met de voeding ook wat vocht binnen krijgt en een wat groter voordeel is dat door dit hoge vochtgehalte het aantal calorieën ook wat lager is. Meestal is dat de helft minder en dat kan dus goed van pas komen wanneer je hond wat kilootjes te veel heeft. Een ander voordeel van het hoge vochtgehalte is een lagere kans op urineweginfecties. Als laatst vinden honden het natte voedsel vaak lekkerder dan het droogvoer.

 

50/50

Het mag duidelijk zijn dat zowel het droge- als het natte voer voordelen heeft voor jou en voor je hond. Het is dan ook niet nodig om hier een keuze in te maken omdat het prima gecombineerd kan worden. Doordat natvoer wat makkelijker te verteren is, is het goed om dat bijvoorbeeld ‘s morgens te geven en later op de dag de droge brokken in de bak te doen. Een andere mogelijkheid is om het natte- met het droge voer te mengen. Op die manier krijgt je hond van beide varianten de voordelen en zit je niet met een hond die geen droge brokken wil eten.

Waar wil jouw hond nog meer dat je op let?

Rijk aan voedingstoffen

Waar smaak en geur voor je hond waarschijnlijk de doorslag zullen geven is de diversiteit aan voedingstoffen toch het belangrijkste. Omdat het lastig kan zijn om zelf verschillende soorten en merken door elkaar te gebruiken om aan de gewenste vitamines en mineralen te komen kun je het beste opzoek gaan naar voeding met een brede variëteit aan voedingstoffen.

 

Laat je niet misleiden door de ingrediëntenlijst!

Honden zijn van oorsprong vleeseters en naast dat er honden zijn die een overgevoeligheid kunnen hebben voor bijvoorbeeld granen kunnen ze die ook minder goed verteren. Ondanks dat granen en andere plantaardige voedingstoffen een goede bron zijn van koolhydraten en veel voorkomen in hondenvoer zijn het geen ideale voedingsmiddelen voor jouw hond. Dat weten fabrikanten ook maar omdat die koolhydraten vaak een stuk goedkoper zijn proberen ze soms te laten lijken dat er daar niet zoveel van in zitten en dat doen ze als volgt.

De ingrediëntenlijst op een zak of blik hondenvoer is net als bij die van voedingsmiddelen voor de mens opgebouwd van het ingrediënt met het grootste aandeel in het product tot het ingrediënt met het kleinste aandeel. Fabrikanten gaan daar slim mee om door de plantaardige koolhydraten niet als één ingrediënt op de lijst te zetten maar ze op te delen in bijvoorbeeld, mais, gerst en rijst. Doordat het op deze manier niet als eerste op de ingrediëntenlijst wordt genoemd lijkt het alsof er ook niet heel veel van in het product zit terwijl het soms wel meer dan 50% van het totaal beslaat. Merken die gebruik maken van producten met veel dierlijke eiwitten laten dat ook graag zien en vermelden dat duidelijk op de ingrediëntenlijst. Met een beetje oplettendheid is dat dus goed te zien.

Het beste hondenvoer bij hondenmagazijn.nl

Zoals hierboven al is genoemd zijn honden voornamelijk vleeseters en zijn een beetje groente-, fruit- en grasproducten fijn voor de diversiteit aan voedingstoffen. Bij hondenmagazijn.nl weten wij hoe belangrijk het is om je hond het juiste voedsel te geven en om ons steentje daaraan bij te dragen hebben wij zowel natte als droge hondenvoeding die rijk is aan dierlijke eiwitten en geen granen bevat. De producten die wij aanbieden zijn samen met hondentrainers ontwikkeld en worden aanbevolen door dierenartsen. Daarnaast worden zowel de droge als de natte producten gemaakt van biologisch verkregen ingrediënten uit de regio.

Hondenvoer bestellen

De optimale samenstelling van ingrediënten zorgt voor een goede prijskwaliteitverhouding waar jij én je hond blij van worden. Wil je graag wat van deze voeding voor je hond bestellen of er gewoon wat meer informatie over lezen, klik dan hier voor droogvoer, hier voor natvoer of hier voor allebei. Naast een uitgebreide productbeschrijving vind je daar ook een ingrediëntenlijst zonder slimme trucjes.

Per hond verschillend

De keuze van het hondenvoer kan erg veel impact hebben op hoe jouw hond zich gedraagt maar ook op de ontwikkeling van ziektes en hoe oud het beestje wordt. Houd er bij het kiezen van het beste hondenvoer altijd rekening mee dat het per hond kan verschillen wat goed en niet goed is. Heb je daar moeite mee, raadpleeg dan een dierenarts of voedingsdeskundige voor honden om te achterhalen wat de specifieke behoeftes zijn in de situatie van jouw hond.