✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Wat is de beste tekenband voor jouw hond?

Wat is de beste tekenband voor jouw hond?

Een tekenband is één van de manieren waarop je jouw hond kunt beschermen tegen teken, vlooien en andere vervelende insecten. Tijdens de zomer zijn er meer insecten aanwezig in onze nabije leefomgeving. Doordat de zomers de laatste jaren steeds warmer worden, wordt dit effect versterkt. Eén van de insecten die de laatste jaren vaker te vinden is in ons land is de teek. Teken bevinden zich laag bij de grond en begeven zich het liefst in groene omgevingen. Nabij bomen, struiken, gras en dode bladeren zijn ze vaak te vinden. Teken bijten zowel mensen als dieren. Ook je huisdier is dus een target voor een teek. Een tekenbeet kan enkele nare gevolgen hebben voor je hond. Het is daarom aan te raden om ze goed hiertegen te beschermen. Eén van de opties die je hiervoor hebt is een tekenband voor je hond. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een tekenband. Ook tonen we je waarom je jouw hond het beste tegen tekenbeten kunt beschermen. Tevens vertellen we je meer over wat de beste tekenband voor je hond is. Wij raden aan om te kiezen voor een natuurlijke tekenband. Waarom we dit doen, vertellen we je hieronder.

De gevaren van tekenbeten voor honden

Bij twee tot drie procent van de tekenbeten wordt de ziekte van Lyme doorgegeven. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie. Middels een beet spuit de teek als het ware deze bacterie naar binnen. De ziekte van Lyme komt bij mensen voor, maar ook honden kunnen last krijgen van deze ziekte. De ziekte van Lyme manifesteert zich op een aantal manieren bij je huisdier. Zo kan je hond last krijgen van de gewrichten, waardoor het dier moeizamer loopt. Daarnaast kan je hond meer lusteloos en sneller moe zijn. In de slechtste gevallen loopt je huisdier schade aan de nieren, hersenen en het hart op. Gelukkig gaat het hierbij om zeldzame gevallen. De ziekte van Lyme is niet de enige ziekte die een teek kan voortbrengen bij een hond. Er zijn nog meer tekenziektes. Zo is er bijvoorbeeld Babesiose. Hierbij leidt de tekenbeet tot een parasiet die de rode bloedcellen van je hond aanvalt en vernietigt. Dit kan leiden tot lusteloosheid, koorts en het plassen van bloed op de korte termijn tot aan de dood op de lange termijn. Ehrlichiose is een andere parasiet die net als Babesiose de bloedcellen van je hond aanvalt. Anaplasma, ook wel bekend als Anaplasmose, is een virus dat leidt tot een tekort aan bloedplaatjes. Dit virus is te herkennen aan de symptomen die doen denken aan de griep. Een aantal honden zijn resistent tegen Anaplasma.

De voordelen van een tekenband voor je hond

Een tekenband staat ook wel bekend als een vlooienband voor je hond. Dit komt omdat een dergelijke band je hond niet alleen beschermt tegen teken, maar ook tegen vlooien en vergelijkbare kleine insecten. Een tekenband is een uitstekende manier om tekenbeten bij je hond tegen te gaan. Bovendien zijn de meeste tekenbanden effectief voor meerdere maanden. Zo weet je zeker dat je huisdier goed de zomer door zal komen. Een tekenband is dan ook perfect voor iedereen die graag in bosrijke omgevingen gaat wandelen met de hond. Maar teken kunnen ook te vinden zijn in het gras in je achtertuin. Daarom is een tekenband voor ieder baasje een aanrader. Tekenbanden zijn veilig en waterdicht. Door hun verstelbare lengte passen ze iedere hond. Daarnaast hoef je geen gebruik te maken van behandelingen die niet alleen maandelijks uitgevoerd moeten worden, maar waar ook nog eens kosten mee gepaard gaan.

De nadelen van een vlooien- en tekenband voor je hond

Het grootste nadeel van verschillende soorten tekenbanden is dat ze gebruik maken van giftige stoffen. Deze chemische bestrijdingsmiddelen kunnen een negatief effect hebben op het natuurlijke afweersysteem van je huisdier. Daarom raden wij altijd aan om te kiezen voor een natuurlijke tekenband voor je hond. Daarnaast vinden sommige mensen het geen mooi gezicht als een hond een tekenband draagt. Tevens kunnen kinderen tijdens het aaien van de hond de tekenband aanraken en zo de bestrijdingsmiddelen op hun handen krijgen.

De Seresto tekenband

Een Seresto tekenband voor je hond was een tijdje de norm op het gebied van deze producten. Naast een Seresto tekenband voor je hond is er ook de Seresto tekenband voor je kat. Toch raden we het gebruik van vlooien- en tekenbanden van dit merk af. De tekenband van Seresto is niet natuurlijk. Dit product maakt gebruik van giftige stoffen om teken af te weren. Hierin is het erg effectief, maar tegelijkertijd hebben deze chemische bestrijdingsmiddelen op de lange termijn een negatieve impact op de gezondheid van je hond. Daarom kun je het beste kiezen voor één van onze natuurlijke tekenbanden.

De voordelen van een natuurlijke tekenband

Dankzij de 100% natuurlijke werking van een natuurlijke tekenband zijn er geen chemische stoffen aanwezig die schadelijk zijn voor zowel je hond als voor jezelf. De biologische bestanddelen die voor natuurlijke tekenbanden gebruikt worden zijn desalniettemin effectief tegen teken. Ook vlooien en andere insecten worden hierdoor afgestoten. Niet-biologische bestanddelen kunnen leiden tot huidirritatie bij je hond. Dat zal bij een natuurlijke tekenband niet gebeuren. Ook natuurlijke tekenbanden hebben een werking van meerdere maanden. Kies je bijvoorbeeld voor de plantaardige tekenband van Dewel, dan heeft de band een werking van 8 maanden. Het is klinisch bewezen dat de natuurlijke tekenbanden voor je hond van Dewel goed werken tegen teken, vlooien en andere vergelijkbare insecten.

Natuurlijke tekenband kopen bij Hondenmagazijn

Bij Hondenmagazijn zit je goed als je op zoek bent naar een plantaardige en natuurlijke tekenband voor je hond. Deze tekenbanden maken gebruik van natuurlijke bestanddelen en zijn vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is beter voor je hond. Naast een tekenband voor je hond kun je bij ons ook terecht voor een tekenband voor je kat. Onze producten bieden voor langere tijd bescherming. Bij onze webshop tref je altijd de beste biologische hondenproducten voor de scherpste prijzen aan. Neem gerust een kijkje binnen onze online winkel om te zien wat er mogelijk is.