✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Waarom een hondenrugzak ook iets is voor jouw hond

Waarom een hondenrugzak ook iets is voor jouw hond

Een hondenrugzak, is dat iets voor jouw huisdier? Vaak wordt hierbij gedacht aan een rugzak waarin je hondenspullen kunt doen, die je vervolgens zelf op je rug draagt. Het zit iets anders in elkaar. Een hondenrugzak is een rugzak die je hond zelf op zijn of haar rug kan dragen. Hier kun je een aantal (kleine) spulletjes in doen, waarna je middels een hondentuig de hondenrugzak op de rug van je hond bevestigt. Dit is een handig accessoire om over te beschikken. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over dit hondenaccessoire. Wil je een hondenrugzak kopen? Neem dan gerust een kijkje binnen ons assortiment. 

Wat is een hondenrugzak?

Eigenlijk zegt de naam het al: een hondenrugzak is een rugzak voor een hond. Dit is niet een rugzak die je als baasje zelf op je rug draagt, maar je trouwe viervoeter draagt deze rugzak op zijn of haar rug. Logischerwijs is dit niet een rugzak die je vol kunt laden met allerlei spullen, want dat is niet goed voor de rug van je hond. Maar alsnog kun je hier diverse hondenaccessoires in kwijt. Hierdoor is een hondenrugzak handig om over te beschikken. Een hondenrugzak kopen is dan ook een aanrader. 

Hoe werkt een hondenrugzak?

De rugzak maakt onderdeel uit van een hondentuig. Dit tuigje doe je bij je hond om, waarna de rugzak door je huisdier gedragen wordt. Dit accessoire wordt niet op de rug gedragen, maar de pockets van deze rugzak hangen zijdelings langs de rug. Hierdoor kun je ook meer evenwicht voor je hond creëren door de zakken evenrediger te vullen. Het mooie aan een hondenrugzak is dat je hier verscheidene spullen in kunt opslaan. Hierbij kun je denken aan eten, snoepjes, snacks, speeltjes, poepzakjes en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van een hondenrugzak?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom het kopen van een hondenrugzak een goed idee is. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een dergelijke rugzak voor je op een rij.

Handig tijdens het wandelen

Vooral tijdens lange wandelingen is het bezitten van een hondenrugzak handig. Hier kun je verschillende spullen in bewaren die je tijdens een wandeling kan gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld tijdens een lange wandeling nodig dat je trouwe viervoeter van tijd tot tijd van water voorzien wordt. Een drinkfles zoals bijvoorbeeld deze Dewel Draagbare Hondenfles kan prima in de rugzak opgeslagen worden. Door het wandelen zal je hond tevens trek krijgen in een tussendoortje. Ook snoepjes en andere lekkernijen kun je prima in deze rugzak bewaren. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld tijdens het wandelen met je hond wilt gaan trainen. Daarom is dit accessoire een aanrader voor iedereen die geregeld lange wandelingen gaat maken met de hond. 

 

Ruimte voor diverse accessoires

De hondenrugzakken uit ons assortiment zijn allen voorzien van een hoop ruimte. Vaak zijn er meerdere compartimenten aanwezig, waardoor je verschillende hondenaccessoires kunt opslaan. Ook binnen ieder compartiment is er ruimte genoeg voor je hondenspullen. Daardoor is een hondenrugzak niet alleen handig voor lange wandelingen, maar je kunt deze rugzak ook prima meenemen als je met je hond op vakantie gaat. Je kunt er van alles in opslaan. Let hierbij wel op dat je de rugzak niet te zwaar maakt voor je hond. Zeker bij kleinere tot middelgrote honden bestaat dit risico. Zware hondenaccessoires kun je beter in je eigen rugzak bewaren.

Meer ruimte in je eigen rugzak

Doordat je wat spullen voor je hond in de hondenrugzak kunt plaatsen, betekent dit ook dat je meer ruimte overhoudt in je eigen rugtas. Dat is wel zo handig, want het is goed mogelijk dat je een hoop spullen mee moet nemen en je op een gegeven moment niet meer weet waar je het allemaal moet plaatsen. Dankzij de hondenrugtas worden dit soort problemen voorkomen.

Het is een hondenrugzak en hondentuig in één

Nog een voordeel van dit product is dat het een hondenrugzak en hondentuig in één is. Je beschikt dus ook meteen over een handig tuigje, wat ideaal is om te bezitten als je geregeld met je huisdier gaat wandelen. Doordat dit een hondentuig is, kun je dit accessoire gemakkelijk loskoppelen. Bovendien bieden veel van deze producten je de optie om het tuigje exact af te stellen op jouw huisdier. Bij sommige honden is zelfs bewezen dat het dragen van een rugzak en tuigje kalmerend kan werken.

Hondenrugzak als onderdeel van een hondentuig

Hierboven vertelden we je al dat een hondenrugzak altijd onderdeel uitmaakt van een hondentuig. Zo kun je deze rugzak eenvoudig en snel bevestigen aan je huisdier. Hondentuigjes zijn één van de meest gekozen alternatieven voor de halsband. Dit komt onder meer dankzij de vele voordelen die met het gebruik van een hondentuig gepaard gaan.

Wat zijn de voordelen van een hondentuig?

Door de positionering van de hondentuig loop je minder risico’s op een blessure bij je hond in vergelijking met een halsband. Een te harde ruk aan een halsband kan leiden tot diverse nekblessures. Een hondentuig zorgt er juist voor dat de druk beter verdeeld wordt over de borstkas van je huisdier. Bovendien zit een tuigje comfortabel. Dit komt onder meer doordat je een hondentuig zelf kunt afstellen. Zo kun je de optimale pasvorm vinden voor je hond. Hondentuigjes zijn er in allerlei varianten, van anti-trek tot aan trainingstuigjes. Zoek je een goede hondenrugzak – hondentuig combinatie? Dan is deze Dewel Tailup Hondenrugzak iets voor jou. Wil je meer lezen over de voordelen van hondentuigjes? Lees dan deze blog.

Hondenrugzak kopen? Je doet het bij Hondenmagazijn

Zoals je hebt kunnen lezen, kleven er meerdere voordelen aan het gebruik van een hondenrugzak. Het is een comfortabele manier om je hond diverse van zijn eigen spulletjes te laten vervoeren. Zo houd je bovendien ruimte over in je eigen rugzak. Ideaal voor tijdens het wandelen. Als je een hondenrugzak wilt kopen, ben je bij ons aan het juiste adres. Niet alleen koop je bij ons hondenaccessoires van een hoge kwaliteit, maar bij ons profiteer je tevens van lage prijzen en mooie kortingen. Kijk eens rond binnen ons assortiment en ontdek zelf onze scherpe prijzen.