✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Met je hond op vakantie: wat moet je meenemen?

Met je hond op vakantie: wat moet je meenemen?

Neem je jouw hond mee op vakantie, dan zijn er een aantal spullen die je niet mag vergeten. Je trouwe viervoeter kun je gewoon meenemen op vakantie. Of het nu gaat om een lang weekend of een vakantie van meerdere weken, er zijn genoeg vakantiehuizen te vinden die geschikt zijn voor huisdieren. Alhoewel je jouw hond bij vrienden of een hondenpension kunt laten, kiezen veel mensen ervoor om hun huisdier mee te nemen op vakantie. Raar is dit niet, want je hond maakt deel uit van je gezin. Je kunt niet lang zonder je trouwe viervoeter. Maar wat mag je zeker niet vergeten als je met je hond op vakantie gaat? We vertellen het je in deze blog.

Wat mag niet ontbreken?

Tijdens een vakantie wil je dat ieder lid van je gezin het naar zijn zin heeft. Ook voor je hond wil je alles op orde hebben. Er zijn een aantal spullen die het leven van zowel jou als je hond een stuk gemakkelijker maken. Wat moet je meenemen als de hond mee op vakantie gaat?

Praktische zaken

Laten we niet de praktische zaken vergeten. Ten eerste heeft je hond een Europees dierenpaspoort nodig als het dier over de grens gaat. Een inenting tegen hondsdolheid is een vereiste en moet minimaal 21 dagen voor vertrek plaats hebben gevonden. Tevens dient je hond gechipt te zijn. Dit zijn de minimale vereisten die nodig zijn om je hond mee op vakantie te mogen nemen. Maar er zijn nog meer spullen die je niet mag vergeten.

Halsbanden en riemen

Het meenemen van de halsbanden en riemen lijkt compleet logisch. Toch horen wij geregeld dat klanten deze items vergeten waren op vakantie. Dit komt waarschijnlijk omdat het zo overduidelijk is dat deze spullen meegenomen moeten worden, dat ze juist hierdoor over het hoofd worden gezien. Daarom vinden we het toch belangrijk om even te vermelden: vergeet de halsband en riem van je hond niet!

Hondenvoer en hondenbakjes

Je hond kan logischerwijs niet zonder eten tijdens de vakantie. Het is aan te raden om je eigen hondenvoer mee te nemen op reis, mits dit mogelijk is. Honden zijn gewoontedieren. Sommige honden kunnen er niet tegen als ze plots de overstap moeten maken naar ander voer. Waar de ene hond alles kan eten, krijgt de andere hond last van zijn of haar darmen als er wordt overgegaan op ander hondenvoer. Daarnaast eten en drinken honden het liefst uit hun eigen voer- en drinkbakken. Zeker als je naar warme oorden op vakantie gaat, is het belangrijk dat je huisdier altijd over voldoende water beschikt. Naast een waterbak, is het verstandig om een waterfles bij de hand te hebben. Ideaal tijdens een lange wandeling. 

Honden buggy

Tijdens een vakantie zul je geregeld gaan wandelen. Als je veel wandelt, kan het zijn dat je hond soms rust nodig heeft. Om in zulke gevallen je hond te kunnen vervoeren, neem je een honden buggy mee. Een honden buggy kan zowel voor kleine als voor medium honden gebruikt worden. Het is een goede oplossing voor jonge honden die nog niet lang mogen lopen, geblesseerde honden of oudere honden. Zo kun je gaan en staan waar je maar wilt en kan je hond gewoon mee.

Hondenmand

Niet alleen op het gebied van voer- en drinkbakken is je hond een gewoontedier. Het liefst slaapt een hond in zijn eigen mand. De hondenmand is hun eigen plekje, dé plaats waar ze zich comfortabel voelen. Ze zoeken deze plek op als ze willen rusten, op zichzelf willen zijn of wanneer ze hun bot of ander snackje verorberen. Ook tijdens een vakantie hebben ze behoefte aan een eigen plekje. Daarom is het een goed idee om de eigen hondenmand mee te nemen.

Speeltjes en snoepjes

Welke hond wordt niet blij van speeltjes en snoepjes? Ook tijdens de vakantie speelt je hond graag met zijn eigen speeltjes. Daarnaast zijn snoepjes niet alleen lekker, maar je geeft ze ook als beloning aan je huisdier. Altijd handig om bij de hand te hebben. Verzorging en bescherming Bij honden met een flinke haardos is het een goed idee om een borstel mee te nemen. Het meenemen van hondenshampoo is ook een goed idee, mocht je hond bijvoorbeeld vol in een modderpoel duiken tijdens de vakantie. Persoonlijke verzorging gaat ook door tijdens de vakantie. Daarnaast kan je hond tijdens de vakantie te maken krijgen met teken en dergelijken. Een tekenband is in zulke gevallen geen overbodige luxe.

Autovakantie met de hond: enkele tips

Alhoewel het mogelijk is om je hond tijdens een vliegreis mee te nemen, kiezen de meeste vakantiegangers ervoor om de hond in de auto mee te nemen. Een autovakantie met de hond is hartstikke leuk, maar het is wel van belang dat je goed op een aantal zaken let. Ten eerste vinden de meeste vakanties plaats in de zomer. Het weer is dan uitstekend, maar in de auto kan het op zulke dagen bijzonder warm worden. Een goede airco scheelt een slok op een borrel, maar het is belangrijk om te voorkomen dat je hond in de auto oververhit raakt. Een aantal pitstops op weg naar je bestemming is een goed idee. Zo kan iedereen even uit de auto en de benen strekken. Zorg ervoor dat je hond ook onderweg voldoende water krijgt. Wil je weten wat je moet doen om oververhitting te voorkomen? We vertellen het je in onze blog over het koel houden van je hond tijdens de zomermaanden. Let daarnaast ook op de zitplaats van de hond. Heeft hij voldoende ruimte? Zit hij comfortabel? Zomaar een aantal vragen die van belang zijn als je gaat reizen met jouw hond. Speciale dogseats kunnen een uitkomst bieden! Met als extra voordeel: de auto blijft ook na een lange wandeling mooi schoon. 

Hond op vakantie? Koop wat je nodig hebt bij Hondenmagazijn

Hierboven heb je kunnen lezen wat je zoal nodig hebt als je jouw hond meeneemt op vakantie. Je hond is een belangrijk lid van je gezin. Het is daarom ook niet meer dan logisch dat je jouw huisdier meeneemt op vakantie. Hierboven hebben we een aantal spullen genoemd die je zeker niet mag vergeten. Heb je een aantal van deze producten nog niet in huis? Bij Hondenmagazijn bestel je alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie met je hond. Kijk gerust rond binnen ons uitgebreide assortiment.