✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Kies ik een normale hondenriem of een uitschuifbare hondenriem?

Kies ik een normale hondenriem of een uitschuifbare hondenriem?

Kies ik een normale hondenriem of een uitschuifbare hondenriem? De hondenriem is één van die producten die niet mag ontbreken binnen het arsenaal aan hondenspullen van een hondeneigenaar. Dagelijks wordt dit item gebruikt tijdens het uitlaten van de hond. Op losloopgebieden na is het zelfs verplicht om de hond aan de lijn te hebben. Hondenriemen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een leren riem, maar ook een hondenriem van touw behoort tot de mogelijkheden. Naast de normale hondenriemen kun je kiezen voor een
uitschuifbare hondenriemBeide varianten zijn terug te vinden binnen ons assortiment. In deze blog bekijken we de voordelen van deze beide soorten riemen.

Welke soorten normale hondenriemen zijn er?

Binnen het aanbod van Hondenmagazijn tref je meerdere soorten hondenriemen aan. Hieronder vertellen we je er in meer detail over.

Hondenriem van leer

Een leren hondenriem is de meest gekozen variant uit ons assortiment. Leer beschikt als materiaal over enkele aangename voordelen. Zo is het een sterk materiaal dat behoorlijk wat trekkracht kan hebben. Leer is van zichzelf een duurzaam materiaal. De hondenriem gaat lang mee. Bovendien ziet leer er goed uit. Binnen ons assortiment zijn meerdere lederen hondenriemen verkrijgbaar. Goede voorbeelden hiervan zijn de Dewel Didog Lederen Riem en de Dewel Wait.

Hondenriem van touw

Een andere optie die je hebt is een hondenriem van touw. De meeste riemen van touw zijn tegenwoordig voorzien van een ergonomische grip. Een goed voorbeeld hiervan is deze Joa Leashdie gewatteerd is. Hierdoor hoef je jezelf geen zorgen te maken dat het touw je hand brandt als de hond hard trekt. Dit geeft dit type riem een hoog gebruikscomfort.

Elastische hondenriem

Binnen ons assortiment zijn ook hondenriemen te vinden die gemaakt zijn van elastische materialen. Deze hondenriemen kun je natuurlijk gebruiken voor een normaal rondje met je trouwe viervoeter, maar door de elastische eigenschappen zijn deze riemen ook uitstekend geschikt voor als je graag gaat hardlopen met je hond. Je kunt deze riemen om je middel plaatsen voor nog meer gemak. Een goed voorbeeld hiervan is deze Joa Bungee Hardloopriem.

Wat zijn de voordelen van een normale hondenriem?

Het gebruik van een normale hondenriem heeft meerdere voordelen. Niet voor niets is dit nog altijd de standaard onder hondeneigenaren. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een standaard hondenriem voor je op een rij.

In veel varianten verkrijgbaar

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, tref je bij Hondenmagazijn een uitgebreid assortiment op het gebied van hondenriemen aan. Hierdoor weten we zeker dat er voor ieder wat wils te vinden is. De meest gekozen varianten zijn een hondenriem van leer en een hondenriem van touw. Ook elastische hondenriemen zijn populair.

Veel bewegingsruimte

Een hondenriem kan aan een tuig of halsband bevestigd worden. Wordt de riem aan een halsband bevestigd, dan zorgt dit ervoor dat je huisdier meer bewegingsvrijheid heeft tijdens het wandelen. Je hond kan gaan en staan waar hij of zij wil.

Past bij halsband en tuigje

Je bepaalt zelf of je een hondenriem bevestigt aan een halsband of
een hondentuigjeElke riem uit ons assortiment is voorzien van een haakje. Met dit haakje bevestig je de riem aan de halsband of het tuigje. Door de opzet van dit haakje weet je zeker dat de riem stevig vastzit.

Comfortabel

Wij zorgen er graag voor dat je hond zich te allen tijde goed voelt. Daarom zijn de hondenriemen uit ons assortiment allen uiterst comfortabel om te dragen. Zo weet je zeker dat je trouwe viervoeter zich goed voelt tijdens het uitlaten.

Wat zijn de voordelen van een hondenriem met een rollijn?

Ook aan een uitschuifbare hondenriem kleven meerdere voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van dit type hondenriem voor je op een rij.

Extra bewegingsruimte

Je kunt zelf instellen in welke mate de hondenriem kan uitrollen. Doordat deze hondenriem uitschuifbaar is, heeft je huisdier extra bewegingsruimte. Zo voelt je trouwe viervoeter zich minder beperkt tijdens het uitlaten.

Flexibiliteit

Je kunt geheel zelf bepalen in welke mate je hond vrijheid heeft aan de riem of niet. Een hondenriem met rollijn kun je zelf instellen. Je hond kan meters vooruit lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je hond minder beweegruimte te geven. Je kunt daarnaast alterneren tussen je hond veel ruimte geven en je hond minder ruimte geven. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker je huisdier uit de buurt van andere honden houden.

Hoog trekvermogen

Honden zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt kleine honden, maar ook grote honden. Vooral grote honden kunnen een hoog trekvermogen beschikken. Een riem moet hier wel tegen bestand zijn. Gelukkig kunnen de uitschuifbare hondenriemen uit ons assortiment allen een hoop hebben. Ze zijn hierdoor geschikt voor zowel grote als kleine honden.

Kleinere kans op blessures

Trek je teveel aan een normale riem met halsband, dan kan dit leiden tot nekblessures. Het is niet voor niets dat vele puppytrainers een verschuifbare hondenriem prefereren. Nekklachten worden hierdoor voorkomen.

Is een normale hondenriem beter dan een hondenriem met rollijn?

Nee, de ene riem is niet beter dan de andere riem. Deze twee soorten hondenriemen beschikken simpelweg over verschillende eigenschappen. Daarom is het ook goed mogelijk om zowel over een standaard hondenriem als een uitschuifbare hondenriem te beschikken. Beide hondenriemen kun je namelijk in verschillende situaties gebruiken. Ze zijn hierdoor complementair aan elkaar. Je kunt er dus prima voor kiezen om de één of de ander te kopen, maar ook beide hondenriemen aanschaffen is een mogelijkheid.

Hondenriem kopen bij Hondenmagazijn

Of je nu besluit om een normale hondenriem of een uitschuifbare hondenriem te kopen, je vindt wat je nodig hebt binnen het assortiment van Hondenmagazijn. Hier koop je producten van een hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Onze producten gaan lang mee en zullen je hond een hoop plezier geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje binnen onze webshop.