✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Hondentuigjes: één van de meest gekozen alternatieven voor de halsband

Hondentuigjes: één van de meest gekozen alternatieven voor de halsband

Hondentuigjes zijn één van de meest gekozen alternatieven voor de halsband. Alhoewel hondenhalsbanden nog altijd de norm zijn, kleven er vele voordelen aan het gebruik van een tuigje voor de hond. Veel experts zijn er zelfs van overtuigd dat je beter kunt kiezen voor een hondentuigje dan voor een halsband. Hieronder vertellen we je meer over tuigjes voor je hond. We laten je zien waarom het kopen van een hondentuigje een goed idee is, wat de voordelen zijn van het gebruik hiervan en welke soorten hondentuigjes er zijn. Dankzij een hondentuigje kan jouw trouwe viervoeter namelijk comfortabeler wandelen.

Waarom kies je voor een hondentuigje en niet een halsband?

Vaak kiezen baasjes nog altijd voor een halsband voor hun hond. Dit heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen, maar er kleven wel risico’s aan het gebruik van een halsbandje. Een halsband zit om de nek van een hond. Dit is een gevoelige plek waar zich meerdere vitale organen bevinden, zoals schildklieren en de luchtpijp. Van tijd tot tijd zal je als baasje een correctie moeten uitvoeren bij je huisdier. Vaak doe je dit door een ruk te geven aan de lijn. Te frequent te hard corrigeren kan leiden tot fysieke beschadigingen bij de hond. Zij kunnen nekblessures oplopen, maar ook beschadigingen aan de vitale organen in de nek. Ook oor- en oogproblemen kunnen hierdoor ontstaan. Bij een hondentuigje heb je dergelijke problemen niet.

De voordelen van een hondentuigje

Een tuigje voor de hond bevindt zich op een andere positie op het lichaam van je hond in vergelijking met een halsband. Dankzij deze positionering is er geen druk op de nek, omdat de druk van een tuigje verdeeld wordt over de borstkas van je hond. Hierdoor loop je bij een hondentuigje minder kans op fysieke schade aan je huisdier. In de praktijk blijkt dat honden een tuigje enorm comfortabel vinden. Het mooie aan een tuigje voor je hond is dat je het hondentuigje zelf af kunt stellen. Zo weet je zeker dat deze accessoire optimaal is afgesteld op jouw huisdier, wat tevens het comfort voor je hond vergroot.

Tuigje voor je hond? Ruim de keuze!

Tuigjes zijn in allerlei varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een tuigje voor een kleine hond of puppy, maar ook voor grote volwassen honden zijn er genoeg passende tuigjes te vinden. Het is hierbij van belang dat je de juiste maat voor je huisdier uitzoekt. Gelukkig maakt Hondenmagazijn dit je gemakkelijk. De juiste maat vind je met behulp van onze handige en gebruiksvriendelijke tool. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren. Zo is er voor ieder wat wils op het gebied van hondentuigjes.

Welke soorten hondentuigjes zijn er?

Als je een geschikt tuigje voor je hond zoekt, zul je al snel ontdekken dat er meerdere varianten zijn waar je uit kunt kiezen. De meest gekozen en populairste varianten zetten we hieronder voor je op een rij.

Borsttuig

Een borsttuig is één van de meest gekochte varianten op het gebied van hondentuigjes. Deze variant staat ook wel bekend als de horizontale borstband of het Noorse hondentuig. Deze tuigjes voor de hond kunnen eenvoudig aan worden gedaan. Alhoewel de horizontale band die over de borst geplaatst wordt niet versteld kan worden, geldt dit wel voor de banden die achter de voorpoten lopen.

Anti trektuig voor je hond

Een andere bekende variant is het anti trektuig voor je hond. Toch raden we het gebruik van dergelijke hondentuigjes af. Zoals de naam al aangeeft, is het voornaamste doel van een anti trektuig om te voorkomen dat je hond teveel trekt tijdens het wandelen. Dit doet het tuigje door druk uit te oefenen op gevoelige plekken op het lichaam van je hond. Trekken is in zulke gevallen pijnlijk voor je hond. Je kunt ervoor kiezen om het trekgedrag af te leren. Daarnaast zorgen hondentuigjes van nature er al voor dat je hond minder zal trekken tijdens het wandelen.

Y-tuig

 Deze soort hondentuig heeft zijn naam te danken aan de Y-vorm die het maakt aan de voorzijde. Het middelpunt van dit hondentuigje rust op het borstbeen van je hond. Een Y-tuig heeft meerdere voordelen. Het kan comfortabel gedragen worden door een hond. Dit komt doordat dit tuigje voor de hond de druk optimaal verdeeld over de borst. Bovendien kan je hond zich vrij bewegen in dit tuigje.

Tuigje voor een kleine hond

Vaak wordt gedacht dat hondentuigjes alleen geschikt zijn voor grotere honden. Dit is niet zo. Ook voor kleinere honden zijn er genoeg passende tuigjes te vinden. Van XS tot aan XXL, alle maten zijn binnen het assortiment van Hondenmagazijn.nl terug te vinden. Van chihuahua’s tot aan Australische herders, je vindt hier een hondentuigje op maat.

Overige soorten hondentuigjes

Naast de hierboven genoemde tuigjes zijn er nog diverse andere varianten waar je voor kunt kiezen. Een goed voorbeeld hiervan is het H-tuig. Net als bij het Y-tuig refereert de naam van dit tuig naar de vorm op de borst van de hond. Dit is een goedkopere variant die prima te verstellen is, maar het qua comfort aflegt tegen andere soorten hondentuigjes. Daarnaast kan er gekozen worden voor een instaptuig. De hond stapt met beide voorpoten in dit tuigje, waarna het bevestigd kan worden. Bij drukke honden is dit best een uitdaging om voor elkaar te krijgen.

Het beste tuigje voor je hond koop je bij Hondenmagazijn.nl

Op zoek naar het beste tuigje voor je hond? Bij Hondenmagazijn.nl vind je alles wat je nodig hebt. Je hebt bij ons de keuze uit meerdere soorten hondentuigjes. Deze tuigjes zitten comfortabel, zijn in diverse maten verkrijgbaar en je hebt ook de keuze qua kleur. Natuurlijk koop je deze hondentuigjes bij ons voor de beste prijzen van dit moment.