✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Hoe kies je de juiste hondenmand?

Hoe kies je de juiste hondenmand?

Een hondenmand is meer dan een plek voor je hond om te kunnen slapen. Het is het plekje in huis waar een hond zich geborgen voelt. Voor je trouwe viervoeter is dit echt zijn eigen veilige plekje. Hier slapen honden niet alleen in, maar ze zoeken hun mandje ook op als ze even willen ontspannen, alleen willen zijn of als ze op hun gemak willen genieten van een snackje of een bot. Daarom is het voor baasjes van honden een uitstekend idee om over een mand voor de hond te beschikken. Maar welke maat hondenmand heb ik nodig?

Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over hondenmandjes. Zo laten we je zien waarom het een goed idee is om over een mand voor je hond te beschikken. Ook vertellen we je meer over hoe je ontdekt wat de beste maat voor jouw hond is. We laten je zien uit welke varianten je kunt kiezen. Een hondenmand kan klein of groot zijn, afhankelijk van de afmetingen van je trouwe viervoeter. Wil je een eigen hondenmand kopen? Kijk gerust rond binnen het ruime aanbod van Hondenmagazijn.

De voordelen van een hondenmand

Een hond heeft behoefte aan een eigen plek binnen je woning. Dit is een plek waar ze zichzelf even kunnen afzonderen, die echt eigen is. Een hondenmand kan deze functie vervullen. Dit biedt je hond meer rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Hondenmanden bieden je huisdier ook comfort. Ze zijn hierdoor een goede manier om stress te voorkomen. Als je een hondenmand gaat uitzoeken, zul je al snel ontdekken dat deze manden in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Zo weet je zeker dat je een hondmandje vindt dat perfect op maat is voor jouw hond. Ook op het gebied van vorm en de gebruikte materialen is er veel keuze.

Welke maat hondenmand heb ik nodig?

Het belangrijkste bij het uitkiezen van de juiste maat hondenmand is dat je in ieder geval niet een hondenmand uitkiest die te klein is. Over het algemeen hebben kleine honden minimaal een mand van 40 x 30 cm nodig. Voor medium honden is er een norm van 50 x 70 cm. Grote honden hebben over het algemeen minimaal een hondenmand van 70 x 100 cm nodig. Echter gaan deze regels niet voor iedere hond op. Om er zeker van te zijn dat een hondenmand passend is voor je trouwe viervoeter, meet je de lengte van je hond op en doe je hier 10 cm bij. Zo weet je zeker dat een hondenmand voldoet aan de minimale eisen

Slaaphouding van je hond

Daarnaast is het van belang om een hondenmand te nemen die groot genoeg is omdat dit een positief effect heeft op de slaaphouding van je hond. Als er niet genoeg ruimte is binnen een mand, kan je hond niet de slaaphouding aannemen die het fijn vindt. Dit leidt niet alleen tot ongemak, maar op den duur kan dit ook een negatief effect hebben op de fysieke gesteldheid van je hond. Vooral voor de gewrichten en botten van je huisdier is dit belastend. Een hondenmand die groot is in combinatie met een comfortabele stof zorgt ervoor dat de slaaphouding van je hond ideaal is.

Welke soorten hondenmanden zijn er?

We vertelden het je hierboven al, maar hondenmanden zijn er echt in allerlei soorten en maten. Zo heb je hondenmanden voor kleinere honden, maar ook voor medium en grote honden is er genoeg keuze. Daarnaast kun je kiezen uit hondenmandjes in meerdere vormen. Ook op het gebied van materialen is de keuze ruim. Hieronder zetten we een aantal van de meest gekozen alternatieven voor je op een rij.

Stoffen hondenmand

Het mooie aan een stoffen hondenmand is dat dit materiaal een hoge mate van comfort aan je hond biedt. Dit komt omdat stoffen hondenmanden heerlijk zacht zijn. Stoffen hondenmanden zijn er in vele vormen zoals rechthoekig, ovaal of rond. Ook in de nacht zal je huisdier hier heerlijk in kunnen slapen. Bijt je hond graag, dan kun je het beste kiezen voor een stevige stof.

Plastic hondenmand

Naast stoffen hondenmanden kun je ook kiezen voor een plastic hondenmand. Door het gebruik van hard plastic kan dit type hondenmand niet kapot gebeten worden. Handig voor bijtgrage hondjes. Een plastic hondenmand kan ook buiten gebruikt worden, in tegenstelling tot een stoffen hondenmand. Binnen kun je een kussen of dekentje in een plastic hondenmand leggen, zodat je hond hierin kan liggen. Een plastic hondenmand is vooral een goed idee voor energieke hondjes die niet frequent in de hondenmand liggen.

Grote hondenmand

Een hondenmand die groot van formaat is, is een absolute aanrader voor iedere grote hond. Maar het is tevens een optie om te kiezen voor een grote hondenmand als je een medium of zelfs een kleine hond hebt. Een te grote hondenmand is namelijk geen enkel probleem. Dit maakt het zelfs gemakkelijker voor je hond om een comfortabel plekje te vinden. Het is ook een ideale aankoop als je twee of meerdere honden hebt. Zo kunnen ze hier samen in relaxen.

Hondenmand van klein formaat

Ook kleine hondenmanden en een puppy mand zijn terug te vinden binnen ons aanbod. Alhoewel er kleinere honden zijn die houden van een grote hondenmand, zijn er ook kleine honden die juist liever een hondenmand van een klein formaat hebben. Zij voel zich meer geborgen hierin. Ook voor puppy’s zijn er hondenmanden te vinden binnen ons aanbod.

Hondenmandjes bestellen bij Hondenmagazijn

Op zoek naar een goedkope hondenmand waarbij niet wordt ingeboet op het gebied van kwaliteit? In dat geval ben je bij Hondenmagazijn aan het juiste adres. Hier ontdek je een uitgebreid assortiment aan hondenmanden voor goede prijzen. Van een hondenmand voor grote honden tot aan een puppy mand, je vindt het hier allemaal. Onze duurzame producten gaan lang mee en bovendien zijn de verzendkosten gratis. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment en bestel jouw ideale hondenmand bij ons.