✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

Hoe houd ik mijn hond warm in de winter?

Hoe houd ik mijn hond warm in de winter?

Tijdens de winter is het van belang om de lichaamstemperatuur van je hond goed op peil te houden. Er zijn hondenrassen die een vergrote kans op onderkoeling hebben bij temperaturen van +7 graden Celsius. Het hangt van een aantal factoren af hoe weerbaar je hond is tegen de kou. Ten eerste geldt dat honden met een dunnere vacht minder goed beschermd zijn tegen koudere temperaturen. Daarnaast is je hond vatbaarder voor de kou met een buik zonder vacht. Tevens zijn puppy’s en oudere honden kwetsbaarder in de winter. Ook is de gezondheid van je huisdier een factor. Honden met onderliggende klachten zijn gevoeliger voor koudere temperaturen. 

Het is daarom extra van belang om je hond goed warm te houden in de winter. Dit geldt zowel voor binnen als voor buiten. Binnen het assortiment van Hondenmagazijn zijn er meerdere producten te vinden die je hierbij kunnen helpen. In deze blog vertellen we je meer over hoe je jouw hond warm kunt houden tijdens de winterse maanden van het jaar en welke producten je hierin kunnen bijstaan. Natuurlijk zijn deze producten voor een scherpe prijs terug te vinden binnen ons assortiment. Zo bezit je alles wat je nodig hebt om de gezondheid van je huisdier op peil te houden.

Hoe bescherm ik mijn hond tegen de kou buiten?

De buitenlucht is de plek waar je trouwe viervoeter het meest te maken krijgt met de kou. Het is daarom van groot belang dat je jouw hond hier zo goed mogelijk beschermt. Binnen ons assortiment zijn meerdere soorten hondenkleding te vinden die je hierbij kunnen helpen. Hondenkleding is zinvol tijdens de winterse maanden. De belangrijkste voorbeelden hiervan zetten we hieronder voor je op een rij.

Hondenjas in de winter

Eén van de manieren waarop je jouw huisdier beter kunt beschermen tegen de kou buiten is met behulp van een hondenjas. Het is niet voor niets dat een hondenjas in de winter vaak gedragen wordt. Een hondenjas minimaliseert de kans op onderkoeling en zorgt ervoor dat jouw hond op een comfortabele manier uitgelaten kan worden. Binnen ons assortiment kun je ook terecht voor een hondenjas die waterdicht is. 

hondenwinterjas

Een goed voorbeeld hiervan is deze Joa Fur Jacket Hondenjas. Deze hondenjas is lekker warm en is gemaakt van waterafstotend materiaal. Ook de buik wordt van warmte voorzien. Bovendien is deze jas voorzien van reflecterende strepen, zodat je huisdier ook in het donker goed zichtbaar is. Je kunt daarnaast kiezen voor deze Joa Jacket Hondenjas. Ook deze hondenjas is waterdicht en goed bestand tegen de kou. Een andere optie is deze Joa Hondenjas Winter. Deze jas stoot niet alleen water en vuil af, voor een schoner huis, maar het biedt extra bescherming tegen de koude temperaturen. Het is aangenaam warm en uitstekend temperatuur behoudend. De makkelijkst aan te trekken variant is deze Joa Reflect Hondenjas Winter

Hondenregenjas

Tijdens de herfst en de winter is er vaker sprake van slecht weer. Lage temperaturen kunnen gepaard gaan met neerslag. Wordt je hond tijdens een koude dag flink nat door bijvoorbeeld de regen, dan vergroot dit de kans op onderkoeling en andere nare gevolgen zoals bijvoorbeeld een longontsteking. Een goede hondenregenjas biedt bescherming. Een prima optie uit ons eigen assortiment is deze Dewel Rain Hondenregenjas. Ideaal voor lange wandelingen tijdens het natte seizoen. Bovendien wordt voorkomen dat je hond compleet nat wordt, wat tevens een schoner huis betekent. Een andere optie is deze Joa Rainy Hondenregenjas.

hondenregenjas kopen

Hondenschoenen

De pootjes van een hond zijn kwetsbaarder dan je wellicht zou denken. Via hun voeten verliezen honden hun warmte tijdens de zomer (zweten), maar het betekent tevens dat hun voeten gevoelig zijn voor de kou. Goede zorg voor de voetzolen is van groot belang, ook tijdens de winter. Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter kunnen hondenpootjes formidabel beschermd worden met behulp van deze Joa Boots. Zo wordt ondersteuning geboden en pijnlijke voetkussentjes voorkomen. 

hondenschoenen

Hoe bescherm ik mijn hond tegen de kou binnen?

Ook binnen kan je hond te maken krijgen met de kou. Waar wij een comfortabele temperatuur ervaren, kan dat bij je huisdier niet het geval zijn. Vooral oudere honden en zieke honden hebben het sneller koud. Gelukkig is er binnen ons assortiment ook leuke hondenkleding voor binnen te vinden. Dit houdt de beestjes niet alleen goed warm, maar het ziet er ook ontzettend leuk uit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Joa Jumpsuit of een Joa Hoody. Deze kledingstukken zijn geschikt voor alle seizoenen. Bovendien voorkomen ze dat haren overal verspreid door het huis komen te liggen als je hond in de rui is.

Met behulp van hondenverzorging je hond beschermen in de winter

Hondenkleding kan je huisdier op diverse manieren beschermen tegen de kou. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt ondernemen om je hond de optimale bescherming te bieden die het nodig heeft tijdens de winters maanden. Ten eerste is het van belang om de pootjes van je hond goed te verzorgen. In de winter wordt er geregeld zout op de straten gestrooid, wat de pootjes van je hond kan gaan irriteren. Onderhoud daarnaast goed de vacht van je hond en laat de vacht lang. Zo heeft je hond het van nature warmer.

Alhoewel een lange vacht een goed idee is tijdens de winter, zijn er plekken op het lichaam van een hond waar je beter geen lange haren kunt hebben. Zit dat er wel, dan kan hierin sneeuw terecht komen. Dit vergroot juist de kans op onderkoeling. Daarom kun je het beste op plekken als tussen de tenen, op de buik en aan de achterzijde van de pootjes te lange haren weghalen. Houd tot slot je hond goed in beweging tijdens de wandeling en voorkom dat er te lang stil wordt gestaan.

Hondenverzorging op peil houden? Hondenmagazijn helpt je graag

Je hebt in deze blog kunnen lezen dat er verschillende manieren zijn waarop je jouw huisdier extra bescherming biedt in de winter. Hierbij kun je denken aan hondenkleding, maar ook de persoonlijke verzorging van je hond kan hieraan bijdragen. Binnen ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt om jouw huisdier ‘winterklaar’ te maken. Kijk eens rond binnen onze webshop en ontdek het zelf.