✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

De beste verzorgingsproducten voor je hond

De beste verzorgingsproducten voor je hond

Bij de verzorging van je hond komt een hoop kijken. Zowel puppy’s als volwassen honden hebben zorg en aandacht nodig. Zo blijft je huisdier niet alleen langer gezond, maar je houdt ze op deze manier tevens gelukkig. Een hond die niet goed verzorgd wordt kan last krijgen van allerlei problemen. Een slecht gebit, een vacht die zijn glans heeft verloren, klitten, vlooien, teken of te lange nagels: dit zijn allen gevolgen van hondenverzorging die niet naar behoren is uitgevoerd. Dat is zonde, want dergelijke problemen zijn prima te voorkomen. In deze blog vertellen we je meer over de verzorging van je hond en welke producten je hierin kunnen bijstaan. De producten uit ons assortiment dragen bij aan een hond vol geluk.

Hondenverzorging: welke producten zijn van essentieel belang?

Een goede verzorging van je hond draagt bij aan een gelukkiger huisdier. Door hondenverzorging uit te voeren, zit je hond lekkerder in zijn of haar vel. Hieronder vertellen we je niet alleen wat je kunt doen, maar we tonen je meteen passende producten die je bij de hondenverzorging kunnen helpen.

Tandenborstel voor je hond

Een tandenborstel voor een hond, gaat dat niet een beetje ver? Vaak denken hondeneigenaren dat het volstaat om eens in de zoveel tijd een kauwbotje te geven. Natuurlijk kunnen dergelijke kauwbotten bijdragen aan het tegengaan van de ontwikkeling van tandplak, maar ze zijn niet de enige oplossing om het gebit van je huisdier op peil te houden. Ook een hondenspeeltje zoals deze Dewel WoofTooth kan bijdragen aan een beter gebit.

Alsnog is het van essentieel belang om het gebit van je hond te verzorgen met behulp van een tandenborstel. Dierenartsen raden niet voor niets aan om geregeld het gebit van je hond te reinigen. Doe je dit niet, dan kunnen er gebitsproblemen ontstaan. Slechte adem is een symptoom van onderliggende problemen aan het gebit. Op den duur kunnen dergelijke problemen leiden tot pijn, ontstekingen en het verlies van tanden. Deze Quick Tandenborstel, in combinatie met een tandpasta voor honden, is de perfecte manier om een gezond hondengebit te waarborgen. 

Hondentrimmer

Vooral bij langharige rassen is het van belang dat de vacht van tijd tot tijd getrimd wordt. Na verloop van tijd komt een vacht die niet onderhouden wordt vol te zitten met dode haren. Dit leidt ertoe dat de vacht kan gaan klitten. Deze klitten zorgen ervoor dat de huid niet meer voldoende kan ademen. Dit heeft als gevolg dat je huisdier last krijgt van jeuk. Je hond probeert deze jeuk tegen te gaan door flink te krabben en te bijten, met een beschadigde huid als gevolg. Zowel langharige als kortharige rassen kunnen in de rui raken. Tijdens dit soort momenten is een goede vachtverzorging nog meer van belang. Bovendien kunnen lange haren in de zomer voor oververhitting zorgen.

Het aanschaffen van een hondentrimmer is in deze situatie geen overbodige luxe. Een goede keuze uit ons eigen assortiment is deze Dewel Baorun Shave. Dit is een stille tondeuse, wat onrust en stress door het scheergeluid voorkomt. Dit is een volledige set met meerdere opzetstukjes, zodat je zelf bepaalt of je hond kort of lang haar houdt. Dit apparaat is gemakkelijk schoon te maken en kan 5 uur mee zonder opgeladen te worden. 

Hondenborstel

Niet voor niets wordt aangeraden om je hond minimaal één keer per week te borstelen met een hondenborstel. Dit voorkomt klitten en vermindert het verlies van haar, wat vooral in de ruiperiode fijn is. Vuil en schilfers worden weggehaald, terwijl het talg beter verdeeld wordt. Dit geeft de vacht zijn karakteristieke glans. Bovendien wordt borstelen door veel honden als een fijne massage ervaren. Zoek je een product met een extra masserend effect, dan is deze Dewel Hair Onthaarhandschoen een goede keuze. Voor het verwijderen van los huisdierhaar gebruik je deze Joa Hair roller.

Nagelknipper voor de hond

De nagels van je hond groeien continu. Op een gegeven ogenblik zullen de nagels te lang zijn. Vaak kun je dit horen als je huisdier over de vloer loopt. Dit gaat met veel meer geluid dan voorheen gepaard. Ruwe ondergronden kunnen de nagels doen slijten, maar ze voorkomen niet dat de nagels van je hond van tijd tot tijd geknipt moeten worden. Te lange nagels zijn pijnlijk voor je huisdier. Deze Joa Toe nagelknipper is de beste oplossing voor dit probleem. Zo houd je zowel de nagels als de voeten van je hond in topconditie. Bovendien verhoogt dit het loopcomfort.

Tekentang voor de hond

Tijdens het wandelen in de lente en de zomer komt het vaak voor dat je huisdier te maken krijgt met een teek. Deze insecten zuigen zich vast in de huid. Pas nadat ze zich volgezogen hebben, laten ze weer los. Een tekenbeet zorgt ervoor dat er bacteriën in de bloedbaan van je hond terechtkomen. Dit kan leiden tot ziektes, waar de Ziekte van Lyme het bekendste voorbeeld van is. Het is daarom van belang om regelmatig je hond op teken te controleren na het uitlaten. Heb je een teek ontdekt, dan kun je deze het beste verwijderen met behulp van deze Joa Remover tekentang.

Hondenspeeltjes

Speeltjes voor je hond zijn niet het eerste waar je aan denkt bij de verzorging van je hond. Toch spelen ze een rol als het gaat om de hondenverzorging, hoe vreemd dat ook klinkt. Zaken als vachtverzorging en vlooiencontrole zijn van belang om je hond gezond en gelukkig te houden. Maar ook speeltijd met het baasje is belangrijk voor je trouwe viervoeter. Zo krijgen honden wat extra beweging, wat hun spieren soepeler houdt en zorgt voor een betere conditie. Daarnaast is spelen met je hond van belang om de band tussen jou en je huisdier te versterken. Binnen ons assortiment zijn vele leuke speeltjes te vinden. Wat de leukste hondenspeeltjes zijn, beantwoorden we in deze blog

Alles voor de verzorging van je hond bestel je bij ons

Binnen het ruime assortiment van Hondenmagazijn vind je diverse producten die je helpen de persoonlijke verzorging van je hond op peil te houden. Deze producten dragen bij aan een gezondere en gelukkigere hond. Bij ons koop je deze producten tegen scherpe prijzen. Kijk gerust rond binnen de persoonlijke verzorging sectie van onze webwinkel en ontdek zelf de producten die jij nodig hebt voor de verzorging van je hond.