✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending
✔️ Niet goed? Geld terug! ✔️ gratis verzending

News Detail

10 benodigdheden als je een puppy aanschaft

10 benodigdheden als je een puppy aanschaft

Het zal je niet verbazen dat je de nodige hondenspullen in huis moet halen wanneer je een puppy gaat nemen. Een puppy kopen is een leuke maar ook spannende tijd. Je kijkt er naar uit om zo’n schattig klein hondje in huis te hebben, maar tegelijkertijd is het opvoeden van een puppy best een flinke taak. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk dat je al de juiste puppy benodigdheden in huis hebt. Zo ben je optimaal voorbereid voor de komst van je nieuwe huisdier. In deze blog zetten we een aantal van de belangrijkste benodigdheden voor een puppy voor je op een rij. Natuurlijk vind je alles wat je nodig hebt binnen ons assortiment.

Aanschaf hond: welke benodigdheden zijn essentieel?

Bij het kopen van een hond komt meer kijken dan je misschien zou verwachten. Het opvoeden van een puppy is best een intensieve tijd. Dan scheelt het een slok op een borrel als je alle essentiële benodigdheden al in huis hebt. Hieronder geven we je een top 10 van wat zeker niet mag ontbreken. Zo weet je zeker dat het jouw puppy aan niets ontbreekt. 

10. Halsband en riem

Een puppy moet vaak uitgelaten worden. Alhoewel de fokker ze hier en daar al heeft kunnen trainen om meer zindelijk te worden, is het toch voor het grootste gedeelte aan het baasje om dit te trainen. Je zult hierdoor er vaak op uit moeten met je puppy. Als je jonge hond binnen rondjes begint te lopen en veel aan het snuffelen is, is dit meestal een duidelijke indicator dat het jonge beestje zijn of haar behoefte moet gaan doen. Voor het uitlaten zul je een halsband en riem nodig hebben. Als je twijfelt tussen een normale of uitschuifbare hondenriem, geven we je hier advies over in onze blog. Je kunt eventueel ook kiezen voor een tuigje. Een hondentuigje is een prima alternatief. De producten uit ons assortiment zijn allen van een hoge kwaliteit en gaan lang mee. 

9. Plekje om te slapen of rusten

Voor een huisdier is het belangrijk om over een eigen plekje te beschikken. Dit is het plekje waar je hond even tot zichzelf kan komen, kan rusten of even met een speeltje of snoepje kan spelen. Zo voelt een hond zich meer thuis binnen je woning. Puppy’s slapen vaak nog in een bench, maar je hebt ook de optie om te kiezen voor één van onze hondenmanden. Sowieso is het aan te raden om ook een hondenmand aan te schaffen, want hondjes zijn dol op dit soort eigen plekjes. Wil je weten hoe je de juiste hondenmand kiest? We vertellen je er hier meer over.

8. Voer- en drinkbakken

Voeding is van essentieel belang voor een puppy. Jonge honden zijn nog flink in de groei, waardoor goed eten nog belangrijker is. Een goede voerbak werkt uitnodigend. Daarnaast is het voor een hond van belang om altijd voldoende water in de buurt te hebben. Bij ons kun je terecht voor voer- en drinkbakken van een hoge kwaliteit. 

7. Hondenvoer

Je hebt voerbakken nodig om uit te eten, maar laten we zeker niet het hondenvoer zelf vergeten. Goed voer is belangrijk voor een puppy. Het is gezonder en bevordert de ontwikkeling van het kleine hondje. Het hondenvoer uit ons assortiment zit boordevol belangrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor de pup. 

6. Speeltjes

Als puppy’s ergens dol op zijn, dan is het wel spelen met het baasje. Daarom is speelgoed één van de eerste dingen die je aanschaft voor je hond. Spelen is niet alleen heel leuk, maar het vervult ook enkele andere functies. Zo kun je speeltjes goed gebruiken om je hond mee te trainen, aangezien ze extra hun best doen voor een speeltje. Daarnaast is spelen met je puppy een goede manier om de band tussen jou en je hond te verbeteren. Samen spelen met andere hondjes is een goede manier om je puppy te socialiseren.

5. Vervoer

Alhoewel een puppy nog niet te veel mag wandelen, zul je wel degelijk geregeld onderweg zijn met je kleine hondje. Immers moet je puppy bijvoorbeeld nog een aantal keer bij de dierenarts langs voor vaccinaties en dergelijken. Het is daarom handig als je beschikt over items die het vervoeren van je puppy gemakkelijker maken. Van hondenzitjes tot aan buggy’s, wij hebben het allemaal. 

4. Poepzakjes

Het lijkt behoorlijk basic, maar toch zijn er een hoop baasjes die vergeten om poepzakjes aan te schaffen. Het is altijd handig om dit item bij de hand te hebben, want je weet maar nooit wanneer het nodig is. Bovendien zullen je buurtgenoten het bijzonder waarderen als je de poep van je hond van straat opruimt. 

3. Persoonlijke verzorging

Het is belangrijk dat je de persoonlijke verzorging van je hond al vanaf jonge leeftijd uitvoert. Dit is niet alleen omdat je op deze manier de vacht op zijn mooist houdt. Door bijvoorbeeld je puppy al vanaf jonge leeftijd te kammen, raakt hij of zij hieraan gewend. Hetzelfde geldt voor het knippen van de nageltjes en tanden poetsen. Je puppy zal hier minder bang voor zijn en minder tegenwerken als hij of zij al vanaf jonge leeftijd hiermee in aanraking komt.

2. Zomerspullen

Neem je een puppy tijdens de zomer? Dan zul je geregeld buiten met je kleine hond te vinden zijn. De zomer brengt wel zo zijn eigen uitdagingen met zich mee. Zo kan het behoorlijk warm worden. Het is in zulke gevallen van belang dat je puppy niet alleen genoeg kan drinken, maar ook voldoende verkoeling heeft. Onze zomerspullen kunnen je hierbij helpen. 

1. Hondensnoepjes

Er zijn weinig dingen waar puppy’s blijer van worden dan hondensnoepjes. Niet alleen vinden jonge honden deze snoepjes heel lekker, maar ze zijn ook handig voor jou als baasje. Zo doet een puppy extra zijn best tijdens de training als een lekker snoepje de beloning is. Hondensnoepjes zijn ook handig om bij de hand te hebben als je bijvoorbeeld oefent met loslopen. Daarom is het slim om hier altijd over te beschikken.

Hondenspullen bestellen bij Hondenmagazijn

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een hoop hondenspullen waar je over dient te beschikken als de eigenaar van een puppy. Er zijn veel puppy benodigdheden waar je niet zonder kunt. Gelukkig vind je binnen ons assortiment alle benodigdheden voor een puppy die van essentieel belang zijn. Bij ons bestel je producten van een hoge kwaliteit voor scherpe prijzen. Op zoek naar hondenspullen voor je puppy? Neem dan snel een kijkje binnen ons uitgebreide assortiment.